Projectomschrijving

Americannagelstudio is een nagelstudio gevestigd in Hoorn die haar vrouwen voorziet van kunstnagels, manicures en pedicures. De eigenaar wilde een nieuwe website waarbij bezoekers foto’s konden bewonderen van de acrylnagels die hij bracht op de handen van zijn klanten. Naast de website moest er ook een nieuwe logo ontwikkeld worden. De eigenaar wilde een website waarbij hij niks meer hoef te doen. Ook social media zoals Facebook was een gebied waar hij niks mee te maken wilde. Hier houden wij natuurlijk rekening mee.

Wat heeft Smollo gedaan?

Tijdens de ontwerp-fase vroeg de eigenaar om een roze look & feel. Het kleurenpalet bestaat dan ook uit lichte, donker roze en paarse kleuren. De website is ontwikkeld in WordPress. Op de homepagina hebben we een Google map geplaatst die de locatie direct aanduid. Het moest voor de bezoeker gelijk duidelijk zijn waar de studio zich bevond en hoe deze te bereiken was. Onderin de homepagina is een slider te vinden met foto’s van klanten. Naast het ontwerp hebben we een SEO analyse gemaakt. De zoekwoorden ‘nagelstudio hoorn’ en “acrylnagels hoorn” waren het meest interessant. Op deze zoekwoorden hebben we de site dan ook geoptimaliseerd.

Helaas was de website na 1,5 jaar in gebruik gehackt. De back-up konden we niet meer vinden en de hosting bedrijf kon het terugdraaien maar niet meer naar hoe het voorheen stond. Smollo heeft de server verschoond en een tijdelijke website geüpload. Naderhand heeft Smollo de website opnieuw gecomplimenteerd.

Resultaat

Na de eerste oplevering en SEO werkzaamheden stond de site op de eerste positie op nagelstudio Hoorn. De site scoorde goed op verschillende trefwoorden. Het bezoekersverkeer was vertwintigvoudigd en trok 76% aan nieuw verkeer. Helaas werd de site in 2013 gehackt. De site is onlangs weer gelanceerd.

www.americannagelstudio.nl